By Flow not by Force


Chapter 32: Niets is wat het lijkt en alles is zoals het is..


Ik neem jullie even mee naar 8 september. Ik had gepland om m’n verjaardag te vieren met een aantal vriendinnen, kennissen en familieleden. M’n hoofd was constant overuren aan het draaien: hoe, want ik heb nog maar €10 euro op m’n bank en ik moet m’n tenen, nagels, haar, outfit, vervoer, make-up, kaartje en a little extra hebben om dit te finessen zoals ik dit oorspronkelijk voor ogen had. Niets liep zoals het moest lopen in m’n hoofd en ik merkte dat mijn perfectionisme en controle mij overheersten.


Ik wilde mijn 32e verjaardag hebben zoals ik het voor ogen had. Maar mijn realiteit was dat ik merkte dat ik van alles aan het forceren was. Ik raakte overspoeld met gedachtes en ze klonken een beetje als: ‘ik ga dit laten lukken’ en aan de andere kant: ‘heb ik hier wel echt zin in?’


Ik heb jarenlang van alles laten lukken met weinig. Dat is mijn kracht, maar ik was moe. Ik wilde niet langer meer iets forceren ik; wilde gewoon zijn, dus ik besloot om 8 september iedereen met knikkende knieën te cancelen. Ik gaf kwetsbaar en eerlijk aan dat ik er financieel niet lekker in zat en dat het me beter leek om los te laten in plaats van het feest te laten doorgaan en iets forceren waar ik niet genoeg geloof in had.


Ik wist al maanden dat ik deze datum jarig zou zijn, dus hoezo heb ik er niet gewoon voor gespaard? En hoezo moet je per sé je verjaardag vieren? Ik had hele dialogen met mezelf en ze gingen van begrip naar veroordelen. Ik heb financieel altijd al een erg turbulent leven gehad: struggelen met schulden, keuzes en beperkende overtuigingen.


Maar ik merkte dat ik voor een herkenbare en duidelijke shift stond: Ik wilde zijn, ik wilde flowen en ik wilde ontvangen. Ik besloot om te vragen wat ik graag zou willen hebben en het lukte: ik kreeg dat wat ik graag wilde hebben. Ik was dankbaar voor alles wat mijn pad op kwam en alles, maar dan ook alles, viel op z’n plek. Ik heb gelachen, gedanst en gezongen. Met €250 euro heb ik alles gedaan. Ik heb cadeau’s gekregen, bloemen en kaartjes van verschillende mensen, en dat gevoel was onbeschrijfelijk! Ik heb van m’n vaste make-up artist een make-up look gekregen. Alles, maar dan ook alles los van m’n outfit had ik gekregen.


De shift die ik hier heb gemaakt zorgde ervoor dat ik:


1. Leerde communiceren wat mijn behoeftes waren vanuit een hele kwetsbare positie.

2. Leerde dat ik verdien wat ik vraag.

3. Leerde geloven dat alles mogelijk is.

4. Leerde dat ik gewaardeerd wordt en dat mensen bereid zijn om in mijn behoeftes te voorzien.

5. Niet alles alleen hoef te doen. En:

6. Ook een patroon van forceren en overleven heb doorbroken.

7. En leerde dat loslaten beter is dan proberen vanuit controle met beperkende overtuigingen.


Dit levensjaar staat in het teken van Flow not by Force en ik pas dit toe op alle vlakken in m’n leven. Dit verhaal zou iemand kunnen inspireren als ik later succesvol ben en het al helemaal heb omgekeerd en alles veranderd is. Want ook daarin geloof ik met alles in m’n zijn. Maar nu is dat wat ik heb meegemaakt al een succesverhaal voor mij. Midden in m’n €10 euro-op-de-rekening-situatie. Midden in m’n pijn, midden in het hier en nu. Ben ik dankbaar genoeg, bewust genoeg om te zien welke lessen het leven mij probeert te leren en is dit de wijsheid die is gekomen met deze nieuwe levensfase in mijn leven.


32 - Ik ben zo ready voor je..


Ik moet wel zeggen dat dit het laatste jaar is dat ik m’n verjaardag in ga met €10 euro op de bank. Ik heb genoeg overleefd en gestreden, ik geef mezelf nu toestemming om te leven! Om te genieten. I’m ready to reclaim my power, my wealth and my health. Peace by flow and worth having it all.

Husband, I’m talking to you too: I’m ready for it all. Not by force but by flow ✨61 weergaven0 opmerkingen

Fundamentele behoeftes en toxische relaties..


We kennen het allemaal: dat moment dat je jezelf heb opgeofferd voor de behoeften en de verlangens van een ander. Je eigen behoeften op pauze zetten of als minder belangrijk zien. Jezelf verliezen in de hoop dat een ander hierdoor nu echt van je gaat houden zoals jij dat zelf hoort te doen.


Uit de relatie of situationship komen en moeten afkicken van wat jij liefde noemde. Je voelt je ontregeld en uit balans, herkent delen van jezelf niet meer en vraagt jezelf achteraf wat er door je hoofd ging. Je speelt de film nogmaals af en ziet waar je de redflags en jouw intuïtie heb genegeerd. Niets is pijnlijker dan realiseren dat jij degene bent die het allemaal heeft toegelaten. Maar 9 van de 10 keer is dat de grootste les niet eens. De les zit hem niet in de flaws van een ander of wat jij niet had moeten willen accepteren, de les zit hem in dat wat jij eruit haalt.


Vaak als wij kijken naar toxic relaties zeggen wij: ik zou dit nooit pikken. En dat kan waar zijn.. maar als er niets valt te halen uit de toxische band met iemand anders blijven wij niet hangen.


Er zit ergens een fundamentele behoefte die wordt gevoed en die zoeken we te vaak extern. Doordat jij niet gelooft dat de fundamentele behoefte die een ander in jouw leven vervult ook in jou zit, blijf je dingen accepteren vanuit de angst dat deze behoefte anders niet zal worden vervuld.


Niemand vind toxisch gedrag fijn, maar de relatie met iemand vervuld mogelijk een van de onderstaande fundamentele behoeften.


Ook ruzie maken is een (waardeloze!) manier om de fundamentele behoefte van verbinding aan te gaan met je partner. Zelfs uitermate destructief gedrag kan allerlei fundamentele behoeften vervullen en blijft dan ook precies om die reden in stand.


Zelfs de meest onbegrijpelijke actie vervult een positieve intentie of fundamentele behoefte voor iemand. Je zal er snel achter komen dat niemand om zijn fundamentele behoeften heen kan. Je kunt namelijk niet zonder.


Hieronder de fundamentele behoeften:


Elke intentie is een positieve intentie.


De onderstaande fundamentele behoeften die bij jou als prioriteit staan, kunnen op een positieve en negatieve manier gevoed worden. Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw fundamentele behoeften zijn en hoe deze vervuld moeten worden.


1. Zekerheid, veiligheid en controle

2. Onzekerheid en variatie

3. Belangrijkheid

4. Liefde/connectie

5. Groei

6. Contributie


Welke fundamentele behoeften werden in jouw meest toxische relaties vervuld?

En hoe kan jij dit voor jezelf vervullen?
83 weergaven0 opmerkingen


 

Hi there wejoooo dit is mn eerste blog.Jullie hebben mij maanden zien bezig zijn met het creëren van mijn visie. Ik ben bezig met businessplannen verfijnen strategieën bepalen, de brand identiteit bepalen en delegeren waar mogelijk . De juiste mensen aantrekken en dit keer heb ik het helemaal anders aangepakt.Ik ben me zoveel meer bewust dat het uitvoeren van een idee concept of visie not for the weak is. Als je niet de juiste mensen op de juiste plekken hebt die passen bij je visie, ga je elke keer dingen creëren die erop lijken maar het net niet zijn. En ik ben die persoon niet.


De meeste samenwerkingen van mij die zijn misgelopen zijn misgelopen op 2 dingen slechte/onduidelijke communicatie (ruis) en het verwachten van mezelf in andere.

Ik ga jullie echt even meenemen in m’n visie omdat ik het niet kort kan samenvatten gaat dit een soort semi- blog worden.

Wat er in de tussentijd is gebeurt om precies te zijn een paar uur geleden ..

Ik heb zojuist m’n website aangepast naar een blog enkel zodat ik dit verhaal met jullie kon delen. Toen besefte ik opeens wacht even dit kan ik aanhouden en onderhouden zodat ik jullie mee kan nemen in m’n proces doormiddel van geschrift.

Maar anyway ik heb nu dus weer een blog .

Ik ga verder..


Lang ben ik alleen maar aan het overleven geweest ik moest ondernemen omdat ik geen andere optie had. Niet dat ik het niet leuk vond maar als ik niets verkocht at ik niets simpel as that. Je gaat concepten bedenken waar je achterstaat maar het uitvoerend werk vertraagd het proces omdat je letterlijk alles moet doen in je uppie. Ik merkte op dat ik niet wilde minderen in de dingen die ik leuk vond om te doen. En was tot de conclusie gekomen dat ik het niet wil doen maar wil bedenken (creëren) en de mensen die goed kunnen doen wat ik nodig heb op de juiste plek kan zetten. Dat is altijd mijn grootse kracht geweest.


Ik heb toen al mijn creativiteit verwerkt in verschillende sub-projecten en hieruit zijn de volgende takken uit voort gekomen.


Doordat ik ontdekte wie ik was en waar mijn kwaliteiten lagen ben ik als de tierelier gaan creëren van de ultieme perfecte "baan" voor mij. Ik stel jullie dan ook met liefde en passie voor aan mijn nieuwe baby's!


Feminine Flow Network :Vrouwelijk leergierig, gezellig en spiritueel. Dit in combinatie met business money en ondernemen vanuit de vrouwelijke energie. Op dit platform kun je retreats woman-events en girl-trips verwachten. Super dope workshops en zelf een Feminine Bootcamp. Dit platform is een combinatie van groei en genieten en dat is nou net wie ik ben en wat ik nodig heb om authentiek aan mezelf te blijven.Kortom als je onze social media nog niet volgt doe dat maar alvast. Cause it's about to go down.


The Journey Foundation


De Journey foundation is mijn soft side mijn i want to heal the world for free side. Heel lang liep ik tegen het feit aan dat ik iedereen wilde helpen en als het dan gratis moest nou..dan maar.Ik zat zelf tevens ook in een niet zo stabiele situatie dus hoezo durf ik dit de eisen van andere?Ik kan ze helpen dus waarom zou ik dat niet gewoon doen? Mijn moeder Theresa en Ghandi attitude heeft ervoor gezorgd dat ik nu bezig ben met het opstarten van een stichting. Altijd heb ik willen geven.. The Journey foundation is een combinatie voor de mensen die mij al langer volgen van Hisjourney & Selflovejourney.


Projecten over de masculine en feminine energy ,Identiteit relaties en nog zoveel meer.. Volg The journey Foundation want mogelijk komen wij bij jou in de buurt!En kan je geheel GRATIS deelnemen aan een van onze projecten.The Journey Events


Here is where I mean business in Feminine Flow ook maar The Journey Events is m'n core business. Het bedenken van concepten. Het vormgeven van retreats en het organiseren van unieke festivals en natuurlijk het creëren van exclusieve zelfontwkkelins-evenementen, is dat ik waar ik geweldig in ben en dat ga ik nu ook inzetten voor andere ondernemers. Jaren lang om precies te zijn 8 jaar ben ik al bezig met het bedenken van concepten en hieromheen evenementen creëren en dit doe ik moeiteloos. Ik heb een systeem gecreëerd waarbij ik voor mijn doen de code heb gekraakt. Ik gaf het al eerder aan het bedenken is een maar het uitvoeren van een concept is twee. The Journey Events creëert voor de opdrachtgevers de meest unieke events en ontlast de klant van alle taken die niet in lijn staan met wat zij willen doen.Waarom zou je alles zelf moeten doen als ik de juiste mensen op de juiste plekken heb om van jou visie werkelijkheid te maken. En met het kleine beetje wat ik had heb ik hele grote evenementen neergezet laatstaan wat ik doe als ik er voor betaald krijg! Dus ben jij een ondernemer die al maanden of misschien wel jaren op ideeën zit en heb je niet de juiste mensen op de juiste plek om dit uit te voeren .

Wij zijn vanaf september/oktober tot u dienst om de meest spraakmakende evenementen en projecten de wereld in te brengen.


Volg The Journey Events via onze social media kanalen!Tot slot


Ik ben nu letterlijk weer helemaal opnieuw begonnen en ik dacht hoe leuk om dit te bloggen voor mijzelf om mijzelf elke keer weer te herinneren hoeveel ik ben gegroeid en dat ik wel degelijk stappen maak.Vandaag is het 22-07-2022. Ik heb mijn bedrijf opnieuw officieel opgestart op 22-02-2022 de blog dus vandaag! En ik noem dit seizoen van mn leven rock bottom de bovenstaande projecten zijn nu nog plat gezegd ideeën .De fundering word nu as we speak gereinigd gelegd en opnieuw geplaatst mijn huidige situatie is nog steeds niet mijn ideale situatie .Maar ik heb zelfs nu genoeg om dankbaar voor te zijn!

Ik neem jullie mee in mijn life with selflove!


Spreek jullie snel weer,


With love,

Moreira Paskald

46 weergaven0 opmerkingen
1
2