Zoeken

By Flow not by Force

By Flow not by Force


Chapter 32: Niets is wat het lijkt en alles is zoals het is..


Ik neem jullie even mee naar 8 september. Ik had gepland om m’n verjaardag te vieren met een aantal vriendinnen, kennissen en familieleden. M’n hoofd was constant overuren aan het draaien: hoe, want ik heb nog maar €10 euro op m’n bank en ik moet m’n tenen, nagels, haar, outfit, vervoer, make-up, kaartje en a little extra hebben om dit te finessen zoals ik dit oorspronkelijk voor ogen had. Niets liep zoals het moest lopen in m’n hoofd en ik merkte dat mijn perfectionisme en controle mij overheersten.


Ik wilde mijn 32e verjaardag hebben zoals ik het voor ogen had. Maar mijn realiteit was dat ik merkte dat ik van alles aan het forceren was. Ik raakte overspoeld met gedachtes en ze klonken een beetje als: ‘ik ga dit laten lukken’ en aan de andere kant: ‘heb ik hier wel echt zin in?’


Ik heb jarenlang van alles laten lukken met weinig. Dat is mijn kracht, maar ik was moe. Ik wilde niet langer meer iets forceren ik; wilde gewoon zijn, dus ik besloot om 8 september iedereen met knikkende knieën te cancelen. Ik gaf kwetsbaar en eerlijk aan dat ik er financieel niet lekker in zat en dat het me beter leek om los te laten in plaats van het feest te laten doorgaan en iets forceren waar ik niet genoeg geloof in had.


Ik wist al maanden dat ik deze datum jarig zou zijn, dus hoezo heb ik er niet gewoon voor gespaard? En hoezo moet je per sé je verjaardag vieren? Ik had hele dialogen met mezelf en ze gingen van begrip naar veroordelen. Ik heb financieel altijd al een erg turbulent leven gehad: struggelen met schulden, keuzes en beperkende overtuigingen.


Maar ik merkte dat ik voor een herkenbare en duidelijke shift stond: Ik wilde zijn, ik wilde flowen en ik wilde ontvangen. Ik besloot om te vragen wat ik graag zou willen hebben en het lukte: ik kreeg dat wat ik graag wilde hebben. Ik was dankbaar voor alles wat mijn pad op kwam en alles, maar dan ook alles, viel op z’n plek. Ik heb gelachen, gedanst en gezongen. Met €250 euro heb ik alles gedaan. Ik heb cadeau’s gekregen, bloemen en kaartjes van verschillende mensen, en dat gevoel was onbeschrijfelijk! Ik heb van m’n vaste make-up artist een make-up look gekregen. Alles, maar dan ook alles los van m’n outfit had ik gekregen.


De shift die ik hier heb gemaakt zorgde ervoor dat ik:


1. Leerde communiceren wat mijn behoeftes waren vanuit een hele kwetsbare positie.

2. Leerde dat ik verdien wat ik vraag.

3. Leerde geloven dat alles mogelijk is.

4. Leerde dat ik gewaardeerd wordt en dat mensen bereid zijn om in mijn behoeftes te voorzien.

5. Niet alles alleen hoef te doen. En:

6. Ook een patroon van forceren en overleven heb doorbroken.

7. En leerde dat loslaten beter is dan proberen vanuit controle met beperkende overtuigingen.


Dit levensjaar staat in het teken van Flow not by Force en ik pas dit toe op alle vlakken in m’n leven. Dit verhaal zou iemand kunnen inspireren als ik later succesvol ben en het al helemaal heb omgekeerd en alles veranderd is. Want ook daarin geloof ik met alles in m’n zijn. Maar nu is dat wat ik heb meegemaakt al een succesverhaal voor mij. Midden in m’n €10 euro-op-de-rekening-situatie. Midden in m’n pijn, midden in het hier en nu. Ben ik dankbaar genoeg, bewust genoeg om te zien welke lessen het leven mij probeert te leren en is dit de wijsheid die is gekomen met deze nieuwe levensfase in mijn leven.


32 - Ik ben zo ready voor je..


Ik moet wel zeggen dat dit het laatste jaar is dat ik m’n verjaardag in ga met €10 euro op de bank. Ik heb genoeg overleefd en gestreden, ik geef mezelf nu toestemming om te leven! Om te genieten. I’m ready to reclaim my power, my wealth and my health. Peace by flow and worth having it all.

Husband, I’m talking to you too: I’m ready for it all. Not by force but by flow ✨61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven