• Moreira Paskald

Hi commitment issues,let’s date.


Bindingsangst, emotioneel afwezig, verlatingsangst, moeilijk nieuwe relaties aangaan. Samen zijn is geweldig, niet samen zijn nog beter, verbinding leidt tot benauwdheid, beklemdheid, druk, irritatie. Onderweg naar de relatie krijg je het verlangen om lekker op jezelf te willen zijn en te willen ontsnappen.


Veelal krijgt de ander de schuld van die gevoelens en doe je er zelf niets aan. Een claustrofobische reactie op intieme relaties. Fouten zoeken in de ander, afspraken afzeggen, niet reageren op berichten, tegenstrijdige boodschappen uiten. Opeens zeggen dat je niet genoeg voor de ander voelt, maar met intiem gedrag iets anders laten zien of is het geërfd trauma? Angst neemt het over van de liefde, vermijdingsgedrag is een afweermechanisme om kwetsbaarheid uit de weg te gaan.


Als je jezelf herkent in al deze woorden en het spelletje van aantrekken en afstoten al te vaak speelt, je je afvraagt waarom je al-tijd op ‘onbereikbare mannen of vrouwen’ valt of waarom niemand goed genoeg voor je is: misschien is het geen gek idee om mijn nieuwe story te lezen of luisteren.


I present to you:


‘Hi commitment issues, let's date’


Het is makkelijk om alleen maar naar de ander te wijzen. Ik heb dat zelf jaren ook gedaan, maar het is van levensbelang je eigen angst eerst te onderzoeken. Als je niet goed kijkt naar je eigen aandeel, blijft het patroon zich herhalen. In elke relatie die je aangaat (of niet dus).Dus wil jij uit deze vicieuze cirkel ontsnappen, dien jij er bewust van te worden. Daar gaat mijn verhaal jou erg goed bij helpen!

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven