Trauma’s en liefdestalen



Onslangs was ik bezig met een van mijn klanten die de 12 weekse cursus had gekocht. We spraken over liefdestalen.


Ze gaf aan wat haar liefdestaal was, maar vanuit haar handelen en woorden merkte ik dat het niet overeenkwam met dat waarnaar ze constant onbewust aangaf te snakken.


Ik kijk tijdens de coaching ook altijd naar je netwerk, je omgeving en stel hierover de juiste en nodige vragen. Ze gaf dus aan dat haar liefdestaal ‘act of service’ was.


Toch zag ik dat ze uitgeput was en helemaal niet meer echt kon genieten van haar liefdestaal. Ik stelde haar wat vragen en het klonk meer als ‘physical touch’, maar omdat zij seksueel misbruik heeft meegemaakt was dit een trauma dat haar liefdestaal heeft veranderd. Toen ik dit kenbaar had gemaakt merkte ze dat haar liefdestaal was veranderd om haar te beschermen en om de liefde van haar vader te kunnen verdienen.


Maar niet alleen in haar vader kwam dit terug: ook haar partners en exen verwachtten op dezelfde manier hun liefde.

Zij plaatste dus onbewust haar eigen verlangen opzij. Om van iemand anders te houden en hierdoor dus ook niet meer van zichzelf te kunnen houden.


Als je dit lang genoeg doet en niet genoeg van jezelf houdt, of niet de tijd neemt om echt aan jezelf te werken, merk je dit dus niet. En zal jij altijd liefde geven zoals jij denkt dat het hoort. En diezelfde liefde die jij in jezelf kan vinden bij anderen zoeken.


Wat is echt jouw liefdestaal?

18 keer bekeken0 reacties